Starten på vores eventyr

Vi – min mand og jeg, havde godt et år kigget efter hus i Sverige. I juni 2020 fandt vi endelig “vores” hus og fik nøglen til det i slutningen af juli 2020. Vi startede vores sommerferie ved overtagelsen og var helt vildt spændte og glædede os “som små børn”.
Vi begyndte at renovere det indvendigt. Vi malede gulvet i hele huset i både stuen og på 1. sal men har også malet væggene de fleste steder og skiftet ud med andre møbler i huset som er fundet brugt på DBA. Vi har været der min. en gang om måneden og lagt energi i renovering af huset indvendig og er nu stort set færdig med det indvendig. Jeg er selv meget tilfreds med resultatet og vil derfor gerne dele det med dig.
 

Kanotur i Säfssjön

D. 7. august i år var jeg på kanotur i Säfssjön med min datter. Säfssjön ligger i Ludvika Kommune og har et areal på 1,5 kvadratkilometer og ligger 298,9 meter over havet. Frederiksberg og Säfsen Resort ligger lige ned til søen.
Det var dejligt varmt den dag og solskin, så vi havde besluttet at leje en kano hos Säfsen Resort, hvor man både kan leje kanoer, robåde og kajakker. Leje af disse er ret billige og kan varmt anbefales.
Vi havde pakket en taske med lidt proviant og fik sat kanoen i vand efter vi havde fået pagaj med og redningsveste på. Vi begav os afsted i vandet – der var mange andre ude også, mest svenskere men der var også nogle nordmænd, tyskere og hollændere. Nogle havde lejet kajakker, andre robåde og andre kanoer lige som os. Der var både voksne par – ældre som yngre og børnefamilier ude på søen. Nogle var også blevet inde på bredden for at bade. Der er et stort badeområde for både børn og barnlige “vandhunde” og der er et dejligt stort grønt område med bænke til lidt “picnic”.
Ude i søen var der en masse mindre øer hvor man kunne gå i land. Nogle var udstyret med små bålpladser hvor man kunne tilberede sin medbragte mad – andre var mere primitive – men hold nu op hvor var det smukt at være ude på søen og kigge på alle de mange små øer.
Vi gik selv i land efter et par timer på en større ø hvor der både var bålsted og nogle små mindre bygninger. Vi spiste vores mad og lå efterfølgende og “slog mave” inden vi begav os afsted igen ud på søen. Da vi skulle til at vende snuden hjem ad igen var der modvind hvilket var overraskende hårdt at padle mod – men hjem kom vi og vi var dejlige trætte efter en super dejlig oplevelse på Säfssjön.